-
مدرسه باید به کانون تربیتی محله تبدیل شود
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با تاکید براینکه باید به سمت آموزش حضوری رفت، گفت: علاوه بر مدارس، باید مساجد، کانونها، ورزشگاهها و فضاهای عمومی کشور برای ارائه آموزشهای حضوری مدارس، در اختیار آموزش باشند.
محمود امانی در گفتوگو با پانا درباره ارائه آموزشهای حضوری مدارس اظهار کرد: 3 نکته درباره آموزش حضوری مدارس مطرح است؛ نکته اول این است که رویکرد رسمی در باب مسائل پیشگیرانه چیست؟ که این بخش از سوی وزارت بهداشت با رسمیت بخشی ستاد ملی مبارزه با کرونا تعیین میشود و آنچه که این ستاد تصویب کند، برای همه لازم الاجراست.
وی افزود: نکته دوم این است که وزارت آموزش و پرورش ضوابط کلی مربوط به بازگشایی حضوری را مطابق مصوبه جلسه 977 شورای عالی آموزش و پرورش از تابستان 99 به مدارس ابلاغ کرده و این چارچوبی است که آموزش ترکیبی را به عنوان آینده آموزش مورد تاکید قرار داده است.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش ترکیبی یعنی تلفیقی از بخشهای حضوری و غیرحضوری که میتواند درصد این ترکیب با توجه به شرایط تغییر کند اما نکته سوم این است که خوشبختانه هم در مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش و هم در شیوه نامه ابلاغی وزارت آموزش و پرورش به مدارس آمده و براین اساس دست مدیران، شوراهای مدارس و مدیریت مناطق استانی در تشخیص چگونگی عمل باز گذاشته شده است.
امانی عنوان کرد: اینکه مدرسه برای ارائه آموزش از فضای خود استفاده کند یا از فضای بیرونی برای این امر استفاده شود، با توجه به امکانات مدرسه تعیین میشود. نکته ای که از سوی وزیر آموزش و پرورش نیز مورد تاکید است این است که تمام دستگاهها باید هم افزایی داشته باشند تا بتوان با استفاده از امکانات به کمک آموزش دانشآموزان رفت.
وی افزود: استفاده از مساجد، مدرسه، کانونها، ورزشگاهها و فضاهای عمومی کشور که در صحبتهای وزیر آموزش و پرورش برای ارائه آموزشهای حضوری مدارس مورد تاکید است، بدین معناست که این مکانها باید در اختیار آموزش باشد. این توافق اثرات جنبی خوبی نیز خواهد داشت و با سند تحول بنیادین نیز سازگاری دارد در حقیقت مدرسه برای تربیت، مدرسه باید به کانون تربیتی محله تبدیل شود.
گفتنی است یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در خصوص آموزش دروس و تعلیم دانشآموزان گفته است: باید از فضاهای موجود در شهرستانها برای تحصیل بهره برد و از فضای مساجد، مراکز فرهنگی، مجتمعهای تجاری و مجموعه ورزشی و باشگاهها که سقفهای بلند دارند، کمک گرفت و از همکاریهای سایر دستگاهها برای جبران این مدت و رشد دانشآموزان استفاده کرد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین تاکید کرده است: در دنیا اینگونه نیست که درس فقط در مدرسه داده شود، گوشه سالنهای بزرگ با سقفهای بلند و فضاهای مناسب را میتوان برای بیرون آوردن بچهها و تحصیل آنها استفاده کرد.
همچنین روز گذشته سخنگوی ستاد ملی مدیریت کرونا بر ضرورت تسریع در حضوری شدن آموزش مدارس و دانشگاهها تاکید کرد و افزود: آموزش غیرحضوری در شرایط فعلی تخلف است.
آیت الله ابراهیم رئیسی نیز در بخشی از سخنان روز گذشته اش با بیان اینکه تعطیلی حدوداً ۲ ساله نظام آموزشی کشور باعث افت علمی و تحصیلی جدی شده است، گفت: گزارشهای نگران کنندهای از نتایج پایشهای علمی به دست آمده و ضرورت دارد وزرای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر برگزاری کلاسهای درس و امتحانات مدارس و دانشگاهها به شکل حضوری تاکید داشته باشند.
رئیسجمهوری با اشاره به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر ضرورت برگزاری کلاسها و امتحانات مدارس و دانشگاهها به شکل حضوری در شرایط غیراضطرار کرونایی افزود: برابر این مصوبه طفره رفتن از برگزاری حضوری کلاسهای درس و امتحانات دانشآموزان و دانشجویان تخلف محسوب میشود.
رئیسی همچنین تاکید کرد: دانشآموزان و دانشجویان آیندهسازان کشور هستند و هیچ جامعهای نمیتواند و نباید نسبت به کیفیت تربیت نسل آیندهساز خود بیتفاوت باشد